Lägg grislevern i blöt i mjölken över natten. Torka den torr och skär den i bitar.
Bryn löken i smöret. Skär späcket i tärningar och mal tillsammans med levern, lök och ansjovis. Vispa ihop ägg, mjöl och grädde, blanda med levermassan och tillsätt sedan övriga ingredienser. Gör ett stekprov för att smaka av. Häll smeten i formen. Grädda i vattenbad i 180° varm ugn i 1 1/2 timme.

Leverpastej
Av
Ingredienser
500 g grislever
5 dl mjölk
1 gul lök, finhackad
1 msk smör
200 g späck
2 ansjovisar
4 ägg
3 msk vetemjöl
3 dl grädde
1 msk salt
vitpeppar
3 msk ljus sirap
1 tsk mejram
500 g grislever
5 dl mjölk
1 gul lök, finhackad
1 msk smör
200 g späck
2 ansjovisar
4 ägg
3 msk vetemjöl
3 dl grädde
1 msk salt
vitpeppar
3 msk ljus sirap
1 tsk mejram
Fotograf: David Back