Picklad silverlök: Koka upp ättika, socker och vatten. Blanda ner den skivade löken och låt stå och dra i lagen över natten.
Dag 1: Blanda samtliga ingredienser och ställ i rumstemperatur över natten.
Dag 2: Blanda surdegen från dag 1 med ingredienserna för dag 2. Kör degen i blandare långsamt i 2 minuter och sedan snabbt i cirka 15 minuter. Låt degen vila i 1 timme. Klicka upp degen i 3 smorda formar och stryk släta med vattendoppat skrapkort. Strö lite rågmjöl över bröden och sätt in dem långt ner i 250° varm ugn, sänk genast temperaturen till 230° och grädda i cirka 40 minuter. Ta bröden ur formarna och plasta dem efter bakning.
Servering: Skär upp Potemkinbrödet och servera tillsammans med den picklade löken, smör och laxrom. Som seden i Ryssland säger bör det serveras vodka till.