ragbrod_i_lerkruka

Rågbröd i lerkruka

Ingredienser
380 g rågmjöl
380 g fullkornsdinkel
50 g rågkross
1 000 g rågsurdeg
300 g filmjölk
20 g maltmjöl
30 g salt
god fröblandning
Portioner: 4 bröd

Blanda samman allt utom salt i en degblandare, kör i 10 minuter på låg hastighet ? Tillsätt saltet och kör i ytterligare 5 minuter ? Olja 4 krukor ? Skär ut 4 runda smörpappersbitar och lägg i botten för ha?let, lägg lite blandade goda frön i botten och fördela degen i krukorna ? Fröa sedan på toppen.

Kalljäs över natten i kyl ? Låt jäsa till det dubbla ? Baka av på 250° tills brödet når 98° i innertemperatur ? Bröden blir bäst efter att ha fått vila 1 dag efter bakning.

Fotograf: David Back