Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs i lite olivolja utan att det tar färg. Tillsätt tomater, socker, vinäger och lagerblad. Låt det koka ihop i cirka 15 minuter. Ta ur lagerbladet och mixa såsen. Smaka upp med salt, peppar, vinäger och olivolja.

Tomatsås
Av
Här har jag använt krossade tomater av god kvalitet. Välj alltid det – du kommer att upptäcka att det är stor smakskillnad mellan olika kvaliteter, precis som för färska tomater. Servera såsen kall eller ställ den en stund på grillen för att få den lite varmare.
Ingredienser
400 g krossade tomater
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 msk råsocker
1 msk balsamvinäger
1 lagerblad
olivolja
salt och svartpeppar
400 g krossade tomater
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 msk råsocker
1 msk balsamvinäger
1 lagerblad
olivolja
salt och svartpeppar
Portioner: (ca 8 port på en buffé)
Fotograf: David Back