Värm ugnen till 175°. Strimla vitlöken. Putsa lammsteken och späcka den med vitlök genom att sticka flera djupa hål i köttet med en vass, smal kniv och trycka ner strimlad vitlök i hålen. Krydda steken runt om med salt, peppar och rosmarin; massera in kryddorna noga.
Bind om steken med stekgarn så att allt håller samman. Bryn steken runt om i en stekpanna med smör och olja tills köttet fått riktigt fin färg. Lägg steken i en mindre ugnsform och ställ in formen i mitten av ugnen. Pensla lammet med glaze och upprepa sedan detta flera gånger under tillagningen.
Stek tills lammet har en innertemperatur på cirka 54°, höj därefter temperaturen till 225° och sätt på grillelementet. Pensla rejält med glaze en sista gång och grilla tills lammet har en innertemperatur på 60°; kontrollera temperaturen med en kökstermometer. Låt steken vila i cirka 15 minuter. Ta sedan bort stekgarnet och skär steken i tunna skivor.
