brod_frukt_notter

Bröd med frukt och nötter

Ingredienser
5 dl Vatten
50 g Jäst
1 msk ljus sirap
1 msk Salt
2 dl russin
2 dl torkade aprikoser
1 dl torkade fikon
3 dl Valnötter
8 dl grov rågmjöl
6 dl Vetemjöl
Portioner: 2

Hacka frukterna och nötterna. Smula jästen. Värm vattnet till 37º och slå över jästen och rör ut. Tillsätt alla ingredienserna utom frukterna och nötterna. Arbeta degen i 8-10 min. Tillsätt frukterna och nötterna och arbeta 1 min. Låt jäsa 1 timma.

Knåda degen och forma till 3 bröd. Jäs ytterligare 1 timma.

Värm ugnen till 200º. Spraya in lite vatten i ugnen och grädda i ca 35-40 min. Detta bröd passar utmärkt till ostbuffén.

Fotograf: David Back