Så här i början av sommaren innan krondillen kommer kan du byta ur den mot torkade dillfrön, som du mortlar innan för mer smak. Självklart kan du också använda färsk dill.
2 hela makrillar
100 g smör
2 krondillstånd
1 citron, saft och skal
salt och peppar
Dillstuvad potatis
12 potatisar
2 dl grädde
1 msk senap
salt och peppar
1 dl dill, hackad
Starta grillen. Skär ett snitt i buken på makrillen och ta ur inkråmet så att du enkelt kan fylla fisken med smör. Hacka ner krondillen och blanda den med smöret. Riv ner skalet från citronen och droppa ner saften. Smaka av smöret med salt och peppar. Fyll fisken med smöret. Lägg fisken på indirekt värme på grillen och grilla i cirka 15 minuter, eller tills fisken är färdig.
Dillstuvad potatis: Koka potatisen i saltat vatten. Koka ihop grädde och senap. Skär ner den kokta, något avsvalnade potatisen och lägg den i den kokta grädden. Vänd ner den hackade dillen och smaka av med salt och peppar.