Skär snitt i svålen och bryn fläsksidan runt om i panna; salta och peppra. Lägg fläsksidan i en ugnsfast form och stek köttet färdigt i 150° varm ugn tills svålen är krispig och det börjat bli små bubblor i den; det tar cirka 45 minuter. Koka rödbetorna. Skala dem och skär i mindre bitar om det behövs.
Grillad isbergssallad: Skär salladshuvudet i klyftor; låt den del av roten som håller ihop bladen vara kvar. Riv över citronskal, salta, peppra och ringla över olivolja. Grilla i 5–10 minuter beroende på hur tjocka klyftorna är; hela salladsklyftan ska bli varm.
Pepparrotsmajonnäs: Lägg äggulor, vinäger och dijonsenap i en mixerskål. Tillsätt rapsoljan samtidigt som du vispar eller mixar med en stavmixer. Smaka upp med finriven pepparrot, salt och peppar.
Servering: Skär fläsksidan i skivor och lägg upp med isbergssalladen och rödbetorna. Klicka ut majonnäsen. Klyfta citronen och lägg ut klyftorna med dillkvistar och dillvippor.
